Koh I Noor Progresso Aquarel 24 stuks

gallery/20170226_122308

Mijn eerste gedachten waren dan ook schitterend en dan heb ik het alleen nog maar over het blik waar ze inzitten.

Super netjes verpakt want toen ik het blik open deed zat daar nog eens een plastic velletje overheen zodat de potloden niet konden schuiven of eruit vallen als de deksel open was gegaan.

Mijn gedachten daarna werd steeds uitbundiger, ik keek ernaar en dacht wat een strakke serie potloden, wat mij opviel was geen kleur alleen een lichte grijze kunststof coating, achteraf gezien kan het niet anders want deze potloden zijn gemaakt zonder gebruik van hout.

Om even terug te komen op de coating dat is wel zo prettig zodat je handen niet vies kunnen worden als je hem vast houdt.

Ze zijn best zwaar maar liggen toch heerlijk in de hand en waar ik ook achter ben gekomen, je kunt ze ook in het blik laten liggen en zo met je penseeltje of waterbrush op de punt het inkt ervan af halen.

Je hebt verschillende mogelijkheden met de potloden door iets meer of minder druk te gebruiken of door een vakje geheel of gedeeltelijk te kleuren.

De potloden zijn hoog gepigmenteerd.

Je kunt deze potloden zowel droog als nat gebruiken maar de meeste denken het is aquarel dus moet nat, nee hoor hoeft niet. 

Ik heb al verschillende Aquarel potloden gehad maar dit sloeg echt alles, hoe snel pigment je krijgt op je waterbrush en op je plaat die je aan het bewerken bent.

Je hoeft niet veel druk te gebruiken om helder en fellere kleuren te krijgen om een sprekende kleurplaat krijgen.

Als je graag doet aquarellen zijn dit potloden die niet in je assortiment mogen ontbreken.

Ik ga zeker sparen om meer kleuren erbij te kopen die ik zelf mis in het blik.

De Kern van het potlood is 7.1 mm.

De Omtrek van het potlood is 7.6 mm

En de lengte van het potlood is 153 mm

Deze serie van Progresso Aquarel is in verschillende grote te verkrijgen

12 – 24 – 36 – 48 stuks.

Waar je ze kunt kopen kan je zien op hun eigen site daar staan alle verkoop adressen op.

Op de site van Koh I Noor Benelux kun je alle verkoop adressen van hun vinden, op de site zelf kan je niks kopen als particulier.

Hou ook hun facebook pagina in de gaten link van fb

Ik heb deze plaat van Hanna uitgekozen omdat er 2 langs elkaar staan.

De rechter heb ik de haren met Wax aquarel gedaan en links met de Progresso.

Je kan heerlijk mengen met de kleuren die je hebt.

Je kan ook er net zolang mee doorgaan tot het bruin echt steeds lichter wordt en als het te licht is naar je zin kan je er weer gewoon met je Progresso erover heen gaan en weer verder gaan waar je gebleven was. Zodat het toch wat donkerder is geworden

 

gallery/20170307_164240
gallery/20170307_222324
gallery/collage1-2017-03-19

Klik voor vergroting.

Koh I Noor Benelux de Triocolor Potloden 24 stuks

Mijn eerste reactie was dan ook een leuk kartonne doosje met een mooie opdruk erop.

Ik dacht wat zijn de potloden groot, ze zijn echt oversized en Ze zijn dan ook ergonomisch gevormd driehoekig van vorm. Wat heel erg fijn is voor kinderen en voor mensen die reumatische klachten hebben. Ze liggen heel erg fijn in de hand. De Potloden zijn er in 2 varianten de gekleurde versie die ik heb en de ongelakte variatie.

De kleuren zijn dan ook heel erg mooi en ze geven een mooie kleurafgifte af. Je kan met laagjes werken wat ik zelf heel erg fijn vind. Je kan de kleuren ook nog onder elkaar mengen en met een blender gaan blenden. Ik heb dan ook de Blender van Koh I Noor zelf maar ik vind die niet fijn werken met deze potloden. Met een ander merk blend deze dan weer wel goed.

Ik heb de potloden zelf uit het kartonne doosje gehaald en in mijn houten laadjes gedaan, zodat ik weet dat ze steviger opgeruimd zijn. Je kan ze slijpen met de Dahle 133 waarmee je een scherpe punt krijgt. Je hebt wel een grote puntenslijper nodig als je geen Dahle 133 hebt.

Ik heb al vele kleurplaten gemaakt met deze potloden en ik blijf ze erg fijn vinden, ik gebruik ze samen met LowBudget pastelblokken, met mijn Koh I Noor Soft Pastel Potloden. Je kan er echt alle kanten mee uit.

 

De kern van de potlood zelf is 4,2 mm.  De omtrek van de potlood is 9 mm.  De lengte van de potlood is 122 mm.

gallery/20170223_161309
gallery/collage2-2017-03-19
gallery/collage-2017-03-19
gallery/20170301_204700

Klik voor vergroting.

Koh I Noor Wax Aquarel

gallery/20170223_161433

Een tijd geleden heb ik de Wax Aquarel gekregen van Koh I Noor Benelux hiervoor hartelijk dank.

 

Mijn eerste reactie was een prachtige blik, 12 dikke potloden zitten erin. Je hebt ze ook in de grote van 24 kleuren.

Ik wist niet wat ik er mee aan moest, heb een paar keer een plaat weggegooid omdat ik het niet mooi vond worden. En uiteindelijk lukt het mij. Waar ik heel blij om was natuurlijk. De Wax Potloden zijn echt 2 in 1, wat ik hier mee bedoel is dat je ze droog kunt gebruiken en natuurlijk nat, met een kwastje of penseeltje en ik heb een waterbrush gebruikt. Ik zelf vond het penseeltje te groot om te gebruiken, wat ook prettig is en het werkt het blik echt af is dat er ook een puntenslijper erbij zat, want niet iedereen heeft een puntenslijper in huis voor zo’n dikke potloden.

Wat ik zelf heel leuk vond om te doen was bijvoorbeeld donkerblauw opbrengen op het papier en dan met een lichtere kleur eroverheen te gaan, als je dan met iets hards erover heen gaat krijg je het structuur net of iets gebarsten is, crackle look noem ik het maar.

Slijp je de potlood, zorg dat je een heel klein beetje water in een bakje hebt zitten en laat het slijpsel erin vallen, de wax lost vanzelf op en het hout van het slijpsel kan je er zo uitpakken. Zo heb ik een aantal dingen gekleurd. Je kunt ook de potloden in je blik laten liggen en met je waterbrush over het puntje van de potlood heen gaan en zo heb je dan ook het pigment op je waterbrush om aan de gang te kunnen gaan.

Wat ik zelf jammer vind is dat er geen wit potlood bij zat om te kunnen mengen rood met wit word toch nml roze. Maar dat is mijn enige min puntje, wat je eigenlijk geen minpuntje kunt noemen.

 

Deze Wax Aquarel Potloden kan je kopen bij verschillende winkels als je naar deze link gaat de site van Koh I noor Benelux zelf daar kan je zien waar je de verkooppunten zitten.

Op de site van Koh I Noor Benelux kun je als particulier niks kopen!!!

gallery/20170308_191250
gallery/collage1-2017-03-19

Klik voor vergroting.

gallery/koh i nor
gallery/facebook6