…Tangle Patronen tekenen & kleuren…

­

Uitgever: Dutchbook

Illustrator: Ellen Wolters­

De cover van het boek is dan ook lekker opvallend bij dit boekje is het hoofdzakelijk blauw en er staan verschillende tangle patronen erop in verschillende kleuren. De cover is van stevig glad karton.

In de binnenkant vind je de kleurplaten op stevig papier.

De meeste bladen zijn enkel bedrukt. Wat dan ook super fijn is als je werkt met materiaal waarvan je zeker weet dat het doordrukt, denk hierbij aan Markers bijvoorbeeld.

Als ze dubbel bedrukt zijn is er een uitleg om zelf de tangle patronen te kunnen tekenen.

Doordat de kleurplaten enkel zijn bedrukt kun je er met heel veel verschillende materialen in werken.

Door het gladde papier kleur je erg fijn met de verschillende materialen.

Ook kun je perfect doezelen en blenden met zuurvrije vaseline of Zest-it.

Markers kan je zelfs gebruiken ook al drukken ze door als je dan maar kiest voor een enkel bedrukte pagina. Leg er wel voor de zekerheid een ander leeg blad eronder zodat je zeker weet dat het niet door gaat drukken op de volgende pagina.

Zelfs met gelpennen werken is geen probleem voor dit boek.

 

 

 

 

 

 

 

Ik bladerde door het boekje heen en stopte gelijk bij deze pagina waarom zal ik jullie uitleggen. Het regende die dag heel erg en in deze plaat zag ik niks anders als water of zee tis maar hoe je het bekijkt. Ik heb bewust gekozen voor de kleuren groen en blauw. Ik heb dan ook voor de Twin Markers gekozen ondanks dat het een dubbelzijdige pagina is, een geluk van de volgende plaat die dus op de achterkant staat vond ik niks aan, dus ik ging aan de gang met de Markers.

Je moet wel leren werken met Markers omdat ze uitlopen dus ik heb vaak moeten stippelen om toch binnen de lijnen te blijven, maar ik vond het toch heel erg leuk om dit te doen.

 

 

 

 

 

 

Deze plaat heb ik weer gekozen omdat ik het zo’n gekke plaat vond zoveel verschillende figuren waar ik echt bij dacht welke kleuren en welk materiaal ga ik hiervoor gebruiken. Nou ik heb gekozen voor Bruynzeel Keverblik en zuurvrije Vaseline en wattenstaafjes.

Links boven in de hoek heb ik de metalic potloden gebruikt en bewust met vaseline eroverheen gegaan om de kleuren nog helderder te krijgen. Waar ik nog meer vaseline heb gebruik zie je eigenlijk wel gelijk als de kleuren in elkaar overlopen terwijl je van blauw naar rood gaat bijvoorbeeld. Dit was echt leuk om te doen soms heb ik van ik ga eens gek doen en ik ga eens lekker los, zodoende dus weer eens mijn vaseline. Je kan hier gewoon hele leuke dingen mee doen, en voor de mensen met de kleine beurs kunnen dit wel kopen of hebben het misschien al in huis, dan hoeven ze geen Zest-it ( dit gebruik ik ook is alleen duurder) Wat ik wel doe is als ik klaar ben met de gehele plaat ga ik er met een schoon wattenstaafje erover heen zodat ik het meeste vettige eraf haal. Het trekt best goed in dit papier. Wat ik dus weer heel fijn vind omdat ik nog wel eens gekke dingen uit wil halen op mijn kleurplaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik bleef maar bladeren en bladeren door het boekje heen en toch viel mijn oog steeds op deze plaat. Dus toen toch maar voor deze plaat gekozen. Ik hoefde niet lang na te denken wat ik zou gaan gebruiken voor te kleuren. Ik heb hiervoor Koh I Noor Progresso Aquarel potloden voor gebruikt en mijn Waterbrush van Sakura.

Dit werkte echt super fijn het papier krult een heel klein beetje op maar voordat het droog is, is het eigenlijk al weer recht getrokken.

gallery/covertangle

Klikken voor vergroten.

gallery/plaattangle1

Klikken voor vergroten.

gallery/plaattangle 2

Klikken voor vergroten.

gallery/plaattangle

Klikken voor vergroten.

…Tangle Patronen tekenen & kleuren…

­

Uitgever: Dutchbook

Illustrator: Ellen Wolters­

De cover van het boek is dan ook lekker opvallend bij dit boekje is het hoofdzakelijk blauw en er staan verschillende tangle patronen erop in verschillende kleuren. De cover is van stevig glad karton.

In de binnenkant vind je de kleurplaten op stevig papier.

De meeste bladen zijn enkel bedrukt. Wat dan ook super fijn is als je werkt met materiaal waarvan je zeker weet dat het doordrukt, denk hierbij aan Markers bijvoorbeeld.

Als ze dubbel bedrukt zijn is er een uitleg om zelf de tangle patronen te kunnen tekenen.

Doordat de kleurplaten enkel zijn bedrukt kun je er met heel veel verschillende materialen in werken.

Door het gladde papier kleur je erg fijn met de verschillende materialen.

Ook kun je perfect doezelen en blenden met zuurvrije vaseline of Zest-it.

Markers kan je zelfs gebruiken ook al drukken ze door als je dan maar kiest voor een enkel bedrukte pagina. Leg er wel voor de zekerheid een ander leeg blad eronder zodat je zeker weet dat het niet door gaat drukken op de volgende pagina.

Zelfs met gelpennen werken is geen probleem voor dit boek.

Stabilo’s drukken niet door alleen de zwarte kleur dit wel heel lichtjes.­

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze plaat heb ik gekozen omdat ik hartjes leuk vind en ik kon hier wel met kleuren werken. Het materiaal dat ik gekozen heb is zijn dan ook de Twin Markers van de Action. Hou er rekening mee dat de alcohol markers altijd doordrukken op papier, dus leg er voor de zekerheid wel een leeg blad eronder, ikzelf leg er dan nog ook 2 velletjes keukenpapier eronder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze plaat had ik gekozen omdat ik eens gek wilde doen, ik heb hier al een geruime tijd Neon Stabilo 68 liggen maar nooit iets mee gedaan. Nu had ik zoiets ik ga een leuke plaat kiezen waar ik wat mee kan met de neon kleuren. Ik moet zeggen het ligt niet aan het papier maar de neon stiften vond ik dus niet prettig werken, ik heb heb bewust ook nog eens op ander soort papier gedaan en werkte ook niet fijn. Maar heb dan toch de plaat afgemaakt, ik heb ook de zwarte kleur erbij gepakt om te kijken of het door zou drukken en heel erg lichtjes drukte het door. Niet dat het stoort want deze plaat is enkelvoudig afgedrukt.

Ondanks dat ik de neon stabilo niet fijn vond werken vond ik het wel heel erg leuk om deze plaat te doen, moest soms wel na denken waar moest ook alweer welke kleur maar dat vind ikzelf altijd wel grappig. De zwarte Stabilo 68 werkte gewoon normaal op dit papier, dus ik denk echt dat het aan de neons lag.­

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier heb ik dan zelf geprobeerd om te tanglen zoals je ziet is dat niet helemaal gelukt, ik heb niet zo’n strakke hand hierin.

Dit was dan ook de eerste keer dat ik dit deed en ook nog eens met een verkeerde kleur topliner, ik dacht dat de Stabilo 88 te dik zou zijn en nam dus een dvd writer, en jawel hoor tijdens het trekken van de lijntjes kwam ik erachter dat het blauw was.

Ik heb de tekening dan toch maar afgemaakt maar verder niet ingekleurd. Zodat je kan zien wat de bedoeling is als je het wel goed doet.

gallery/rode tangle cover

Klikken voor vergroten.

gallery/rood plaat 1

Klikken voor vergroten.

gallery/rood plaat 2

Klikken voor vergroten.

gallery/rood plaat 3

Klikken voor vergroten.