Dit is weer een hele leuke serie van Dutchbook. Het is een serie van 3.

Inspired Coloring Animals / Inspired Coloring Beads / Inspired Coloring Flowers.

Deze boeken kan je scannen met de QR code om inspiratie op te doen of je kunt kijken op www.heelhollandkleurt.nl

Deze boeken bevatten 45 kleurplaten.

 

Het uiterlijk van het boekje vind ik heel levendig een mooie Orchidee op de cover en de titel van het boekje in vrolijke kleuren. Mooie gladde kaft. Mooi wit stevig papier. Deze boekjes worden in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk uitgegeven. Verkrijgbaar bij de Action voor nog geen euro.

Je kan hier met hele goedkope en duurdere materiaal in werken,  zo zie je maar weer je hoeft niet speciaal dure boeken te kopen voor duur materiaal. Ikzelf werk met alles door elkaar heen van goedkoop naar duurdere materialen.

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb natuurlijk voor de plaat die op de cover staat gekozen ik wilde namelijk kijken of ik het ook voor elkaar kon krijgen.

De materialen die ik voor deze plaat heb gebruikt zijn de Rijksmuseum de Nachtwacht kleurpotloden, Derwent blendpotlood en de witte Posca pen.

 

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het heel moeilijk vond om de glans te krijgen en dat het echt op een gemstone zou lijken. Het was wel heel erg leuk om te doen maar oefening baart kunst zegt men meestal dus ik blijf hier zeker op oefenen gewoon omdat ik het geweldig mooi vind om iets te kleuren dat net lijkt of het echt glanst.

 

 

 

 

 

 

 

Die heb ik met de Twin Markers van de Action gedaan.

Ik moet zeggen dat ik deze zelf mooier vind als mijn eerste plaat van dit boekje. Hierbij heb ik een witte gelpen gebruikt om de soort glans erop te krijgen en de witte puntjes heb ik erbij opgezet.

Ik heb ook geprobeerd om met de Twin Markers geprobeerd om te blenden, de kleuren in elkaar over te laten lopen een heel klein beetje omdat dit voor mij ook de eerste keer was om te doen. Bij het oranje zie je dan dat de puntjes uitlopen in het lichter geel. Ook vond ik het super om deze plaat te doen. De Twin Markers drukken wel door op dit papier maar dat is algemeen bekend dat alcohol markers doordrukken. Houdt hier rekening mee!!!!

 

 

 

 

 

 

 

Bij deze vissen heb ik gebruik gemaakt van de volgende materialen: Molotow verfstift + Molotow Aqua blender, Zest-it, witte gelpen, Bruynzeel Keverblik en wederom make-up ( oogschaduw ).

 

De achtergrond heb ik dus met oogschaduw gedaan en zit een soort glitter in dat heb ik met een oogschaduw penseeltje opgebracht en uitgesmeerd. De vissen zelf heb ik met Keverblik gedaan en met Zest-it eroverheen gegaan zodat de verschillende kleuren goed door elkaar heen werden gemengd. De Roze en Gouden stippen op de vissen zijn gedaan met de Molotow verfstift en Molotow Aqua Blender, ook heb ik hiervan gebruik gemaakt van de soort golven in het water, mijn fantasie zei dat het water is.

De grote bellen heb ik ook met het Keverblik gedaan.

Ik vond het leuk om te doen maar ik ben er niet trots op want ik vind dat de stippen niet echt mooi overkomen bij de rest. Ik laat hem bewust wel zien omdat je ook platen op je site kunt zetten waar je dus zelf niet trots op bent en of mislukt zijn. Doordat ik oogschaduw heb gebruikt heb ik hem dan ook gefixeerd met fixatie wat goed werkt op dit papier. Niks drukte door naar de volgende pagina wat ik zelf wel verwacht had.

 

Ik weet wel dat ik heel veel ga oefenen in dit leuke boekje.

Inspired Coloring Beads

Uitgever: Dutchbook

Illustraties: Mireille Westerduin ( Colour by Mi )

Design cover & intern: Visser Ontwerpt & Studio Djûke

gallery/coverbeads
gallery/plaat1
gallery/plaatvis
gallery/plaat3

Klikken voor vergroting

Klikken voor vergroting

Klikken voor vergroting

Klikken voor vergroting

gallery/action1

Inspired Coloring Flowers

Uitgever: Dutchbook

Illustraties: Ellen Wolters (Ellenstraties)

Design cover & intern: Visser Ontwerpt & Studio Djûke

Klikken voor vergroting

gallery/cover1

Het uiterlijk van het boekje vind ik heel levendig een mooie Orchidee op de cover en de titel van het boekje in vrolijke kleuren. Mooie gladde kaft. Mooi wit stevig papier. Deze boekjes worden in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk uitgegeven. Ze zijn verkrijgbaar bij de Action voor nog geen euro.

Je kan hier met hele goedkope en duurdere materiaal in werken,  zo zie je maar weer je hoeft niet speciaal dure boeken te kopen voor duur materiaal. Ikzelf werk met alles door elkaar heen van goedkoop naar duurdere materialen.

Bij sommige foto’s zie je de opbouw van de kleurplaat en bij andere weer alleen de ingekleurde plaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals jullie al weten ben ik niet zo voor de bloemen omdat ik dat nog steeds heel erg moeilijk vind, dus weer heb ik gekozen voor iets met bloemen.

Ik heb door het boekje heen gebladerd en kwam uit op de bloempot aan de regenpijp.

Hiervoor heb ik de volgende materialen gebruikt:

Koh I Noor Gioconda soft pastel potloden, Faber Castell Polychromos, Doezelaar, Derwent blendpotlood, Zest-it en fixatie.

 

De bloemen en bloempot heb ik gedaan met Faber Castell potloden meerdere kleuren gebruikt en Zest-it om alles lekker door elkaar heen te laten vloeien werkte lekker weg op dit papier, de regenpijp en de stenen op de achtergrond heb ik gedaan met Koh I Noor soft pastel potloden en dat heb ik achteraf droog gedoezeld om de kleuren te kunnen uitsmeren en uit te laten vloeien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiervoor heb ik Lowbudget gelpennen en Stabilo 68 voor gebruikt.

Merendeel heb ik gelpennen gebruikt waar ik nergens geen last van heb gehad niks drukte door. Ook de Stabilo 68 drukte niet door dus voor dit papier zijn vele dingen geweldig om te gebruiken zonder dat het ook maar door drukt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vond deze zo schattig die heb ik als laatste gedaan met Koh I Noor Progesso Aquarel en Koh I Noor Triocolor. Dit heb ik pas in huis en ik moest en zou gelijk proberen wat ik er mee kon.

Het vogelhuisje zelf heb ik geprobeerd oud te laten lijken en dit heb ik gedaan met de Triocolor potloden, hiervoor heb ik 4 kleuren bruin gebruikt zwart en grijs heb ik geprobeerd houten lijntjes te maken. De blaadjes en de vlinder en de wesp heb ik met de Progesso Aquarel gedaan wat heerlijk op dit papier werkte, ik had niet eerder met dit merk in deze boekjes gewerkt maar ik zeg het werkt heerlijk. Niks drukt door ondanks dat er weer water in het spel in geweest.

gallery/regenpijp

Klikken voor vergroting

gallery/bloemtangle

Klikken voor vergroting

gallery/vogelhuisje opbouw1
gallery/vogelhuisje opbouw2
gallery/vogelhuisje opbouwklaar

Klikken voor vergroting

Inspired Coloring Animals.

 

Uitgever: Dutchbook

Illustraties: Marieke Raterman-Bos ( Monnicken Werken )

Design cover & intern: Visser Ontwerpt & Studio Djûke

gallery/coveranimals

Klikken voor vergroting

Het uiterlijk van het boekje vind ik heel levendig een mooie pauw op de cover en de titel van het boekje in vrolijke kleuren. Mooie gladde kaft. Mooi wit stevig papier. Deze boekjes worden in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk uitgegeven. Ze zijn verkrijgbaar bij de Action voor nog geen euro.

Je kan hier met hele goedkope en duurdere materiaal in werken,  zo zie je maar weer je hoeft niet speciaal dure boeken te kopen voor duur materiaal. Ikzelf werk met alles door elkaar heen van goedkoop naar duurdere materialen.

Bij sommige foto’s zie je de opbouw van de kleurplaat en bij andere weer alleen de ingekleurde plaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik was aan het bladeren in het boekje en kwam gelijk dit lieve olifantje tegen en daar kon ik geen nee tegen zeggen, dus lekker mijn materiaal bekeken wat ik zou gaan gebruiken en kwam dus uit op mijn Koh I Noor Gioconda soft pastel potloden, Bruynzeel Expression Aquarel potloden, doezelaar en fixatie.

De olifant heb ik met een paar verschillende kleuren grijs gedaan van de soft pastel potloden van Koh I Noor Gioconda daarna uitgewerkt met een doezelaar zodat alles lekker in elkaar kon overlopen en dat ik het ook in de kleine stukjes goed kon uitwerken. De druppels heb ik gedaan met de aquarel potloden van Bruynzeel Expression met de waterbrush van Sakura. Helaas kan ik nog steeds niet werken met een gewoon penseeltje. Ik vond dit erg leuk om te doen. Het papier laat water erg goed toe mits het niet te nat is. Ook fixatie werkt goed op het papier.

 

 

 

 

 

De egel laat ik in opbouw zien hoe ik aan de kleuren van de egel kom. Ik heb hier gekozen voor Faber Castell Polychromos, sjablonen, fixatie en oogschaduw.

Ik heb gekozen voor 6 verschillende kleuren bruin en 1 aparte kleur bruin voor de stekeltjes. Ook de bloemen heb ik gedaan met Faber Castell Polychromos heel erg veel verschillende kleurtjes alles lekker geblend met doezelaar met Zest-it erop. Dit papier liet dit erg goed toe, niks drukte door ook niet na het fixeren. Het fixeren heb ik gedaan ivm de achtergrond en de wolkjes daar had ik sjabloontje voor. Dit heb ik dus allemaal gedaan met gewone oogschaduw. Was wederom superleuk om te doen en het eind resultaat vind ik best leuk geworden.

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb voor deze plaat gekozen omdat ik haar gewoon grappig vond. De materiaal die ik hiervoor heb gebruikt zijn: Koh I Noor soft pastels potloden, Marco Rafinne potloden, doezelaar, fixatie en Lowbudget gelpennen.

De gehele giraf heb ik gedaan met Koh I Noor soft pastel potloden dit heb ik dan ook weer gedoezeld zodat alle kleuren mooi in elkaar overlopen. De versiersels heb ik gedaan met de Lowbudget glitterpennen wat ook lekker werkte en heel lichtjes doordrukte maar dat is mijn eigen schuld ik ging te vaak over het zelfde stukje heen. Het paars wat je ziet heb ik met Marco Rafinne potlood gedaan en gebruik gemaakt van witte gelpen. Heb erg genoten van deze plaat. En ook wederom gefixeerd met fixatie wat goed werkt op dit papier!!!

gallery/olifant

Klikken voor vergroting

gallery/egel1
gallery/egel2
gallery/egel3
gallery/egelklaar

Klikken voor vergroting

gallery/giraf

Klikken voor vergroting