Het Achtste Enige Echte Mandala Kleurboek

 

Copyright : MMXVII BBNC uitgevers b.v. Amersfoort

Omslagontwerp: Linda van de Berg, BBNC Uitgevers

Ontwerp binennwerk en zetwerk: Imago Medialbuilders, Amersfoort.

Gedrukt in Tsjechië

 

Ik wil voordat ik begin met mijn review te schrijven eerst BBNC bedanken voor het toesturen van dit hele mooie mandala kleurboek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het eerste wat mij opviel toen ik dit prachtige boek in mijn handen had was de cover, ik kan alleen oordelen over deel 1 t/m 3 verders heb ik geen mandala boeken zelf meer gekocht.

De cover van dit boek is vele malen rustiger en vele malen mooier van kleur, hele rustige kleuren.

Het grote verschil tussen deel 1 t/m 3 en dit deel daar wil ik het eerst over hebben.

Ik vond dat in de eerste 3 delen de mandala’s heel erg veel op elkaar gaan lijken en dat is de reden dat ik gestopt was om verder de delen te gaan sparen.

Nu kreeg ik dit deel en mijn mond viel ervan open zoveel verschillende mandala’s te mooi en te veel om op te noemen, bloemen, flats, huizen en de normale mandala’s die we gewend zijn.

Hierbij dan ook een paar foto’s van de lege kleurplaten die erin zitten.

 

 

 

 

 

 

 

De eerste kleurplaat die ik gekozen heb leuke lieve kleine bloemetjes en blaadjes waar je alle kanten mee op kan gaan.

Ik heb als materiaal gekozen Stabilo 68 en 88, Posca Wit, Lowbudget Glittergelpennen en Koh I Noor Soft Pastel pencils met een oogschaduw kwastje natuurlijk voor de pastel ook nog Fixatie gebruikt.

Wat ik ook gebruikte bij deze kleurplaat werkte heel erg prettig.

Er drukte niks door het papier heen maar ook dat wisten wij eigenlijk al.

Waarom ik voor Stabilo had gekozen is omdat ik weet dat vele mensen kleuren met stiften.

 

 

 

 

 

 

 

De tweede kleurplaat daar heb ik voor gekozen de bloem keuze en ik zag de leuke streepjes zitten en ik dacht gelijk mooi daar kan ik mooi gaan werken met aquarel.

De materialen die ik hier voor heb gebruikt is alles van Koh I Noor de Progresso Aquarel en de Triocolor, de Blenderpotlood van Koh I Noor heb ik ook gebruikt.

De Triocolor gleed heel erg fijn over dit papier en kon meerdere laagjes opbrengen zonder problemen, ik wilde natuurlijk ook proberen om te blenden met de blenderpotlood en dat ging ook heel erg goed op dit papier, soms trek je het zwarte van de lijntjes mee tijdens het blenden maar niet hier in dit boek.

De Progresso Aquarel gleden ook over het papier heen en met een waterbrusch van Sakura ging super op dit papier, ik doe het altijd express een beetje te nat om te kijken wat het papier gaat doen.

Dat zal ik vertellen een heel klein beetje rullen maar dat was het want toen het droog was trok het papier weer helemaal recht, je voelt zelfs niet dat het papier wat geruld heeft.

Ik zeg top papier voor te werken met aquarel.

Qua kleuren wilde ik eigenlijk alleen gaan voor paars tinten maar dat ging mij niet lukken omdat ik te weinig kleurtinten had van paars, omdat ik met een merk werkte.

Daarom heb ik er rood en blauw erbij gedaan omdat als je rood en blauw zelf gaat mengen word het ook paars, dit was dus mijn achterliggende gedachte.

 

 

 

 

 

 

 

De derde kleurplaat koos ik voor de mooie tak met blaadjes en appeltjes.

De materialen die ik hier voor gebruikt heb zijn de Faber Castell Polychromos en Lowbudget Glitterpennen, Koh I Noor Soft Pastel Pencils en Posca Goud.

Ook bij deze potloden kon ik heel veel laagjes op het papier brengen zonder ergens last van te hebben, deze keer ivm het blenden heb ik bewust eens geen blenderpotlood gebruikt maar de lichtste kleur van de tint waar ik mee bezig was.

Ik had bewust een Posca Pen gebruikt om te kijken of die wel door zou drukken maar dat deed hij dus niet.

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot mijn gehele mening over dit boek.

Ik kan totaal geen min punt vinden hierin, super mandala’s, mooi spierwit papier wat lekker kleurt en niet doordrukt.

Kijk wel uit met Alcohol Markers want die drukken dus wel ALTIJD door.

Ben je een groot mandala fan dan zou ik dit boek zeker aanraden om te kopen of te bestellen wat je dus ook gewoon zelf bij BBNC kunt doen.

gallery/mandala cover and back1
gallery/mandala lege platen
gallery/mandala stabilo
gallery/mandala kohinoor
gallery/mandala faber

Klik voor vergroten.

Klik voor vergroten.

Klik voor vergroten.

Klik voor vergroten.

Klik voor vergroten.